donderdag 22 september 2016

MUNTSIROOP OP BOMMA'S WIJZE




Wat doe je als je munt een groot deel van je tuin begint in te palmen? Nee, niet niet weghakken, maar plukken om overheerlijke, verse muntsiroop van te maken. Het recept heb ik van een bommaatje gekregen en een beetje aangepast wat de suikerhoeveelheid betreft.

Ingrediënten:
*een grote bos munt
*halve kg suiker (ik gebruik rietsuiker, de kleur van je siroop wordt er wel wat bruiner door)
*1l water
*een glazen fles die je gemakkelijk kan afsluiten

Zo maak je het:
*Verwijder de muntblaadjes van de steeltjes. Spoel ze goed af en check op kleine beestjes. 
*Doe de muntblaadjes in een hittebestendige pot met deksel.
*Kook het water en giet het op de muntblaadjes.
*Sluit de pot en laat 24-48u staan trekken.
*Zeef de blaadjes uit water.
*Voeg de suiker toe en breng al roerend aan de kook.
*Laat rustig verder koken gedurende 1 uur, wel af en toe roeren zodat de suiker niet aankoekt in je pot.
*Laten afkoelen en afschuimen indien er wat schuim is opgekomen.
*Giet de siroop in de fles. 
*De siroop kan je zeker 2 maanden bewaren in de koelkast!


 Zoals je kan zien, is de kleur niet chemisch groen zoals de siroop die je in de winkel koopt, maar deze ziet bruinig en is eens zo lekker en zonder kleur en smaakstoffen.

   Klaar! Genieten maar!