maandag 19 september 2016

HEMDJURKJE

Het is altijd fijn om leuke grappige tweedehandskleren, speelgoed, spullen enz te vinden en die dan een tweede leven te geven, al dan niet bewerkt of herwerkt tot iets anders.(en goed voor het milieu want het belandt niet op de grote afvalberg.) 
Oude koffers worden tafeltjeskapot speelgoed met geluidjes wordt gedemonteerd en in kartonnen robots gestoken, oude jeansbroeken worden schilderschorten, overschotjes stof worden gegarandeerd vlaggetjes en zo kunnen we nog wel even doorgaan. 
Alles krijgt hier een nieuw leven. 
Net zoals dit fleurig hemdje ...


Het hemdje was te klein voor mij en nog veel te groot voor Renée. Daarom heb ik er een leuke zomerse hemdjurk van gemaakt. 


Ik geef jullie hier een snelle DIY van hoe ik dit gemaakt hebt.

DE STAPPEN:Het is belangrijk dat de schoudernaden aan elkaar blijven, het bespaart je werk!
Je kan best een simpel A-lijn jurk patroon nemen, gratis te vinden op Pinterest of in patroonboeken in de bib.TIP: Laat de knopen van het hemd geloten zodat je het patroon netjes in de helft kan leggen. Steek speldjes om aan te duiden tot waar je patroon loopt, zodat je de andere helft er juist kan opleggen.   Ziezo, nu kan het naaien beginnen. Zijnaden vaststikken, mouwtjes inzetten en zomen naaien.

   EN KLAAR! 

Veel plezier ermee! Succes gegarandeerd als je een hemd gebruikt met een leuke print of zelf een saaie streep kan een heel schattig jurkje worden! Je kan er nog leuke details aan toevoegen zoals een zakje of een applicatie opnaaien. Elk hemd wordt een uniek hemdjurkje! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten