dinsdag 4 juli 2017

GROENE TOMATEN CONFITUUR


Enkele jaren geleden, tijdens een rondreis in Frankrijk, logeerden we in een gezellige B&B waar ze het lekkerste ontbijt ooit serveerden. Er was een grote keuze aan zalige lekkere zelfgemaakte confituren, eentje was ons onbekend en we hadden het raden naar van wat het gemaakt was. Een onmogelijke opdracht daar we er nog nooit van hadden gehoord dat je daar zo'n overheerlijke confituur van kunt maken, GROENE TOMATEN...
Niet de groene tomatensoort, maar echte onrijpe groene tomaten.
Zo zalig lekker dat we de gastvrouw na lang aandringen haar recept hebben weten te ontfutselen.


INGREDIËNTEN

* 1kg onrijpe groene tomaten
* Geleisuiker verhouding 500gr / 1kg fruit
*1 biocitroen (per 1 kg fruit)
*gember (naar smaak)


* was en snij de tomaten in kleine stukjes en doe ze in een kookpot (schil mag eraan blijven)
* voeg de suiker toe
* snij de citroen en gember en leg bovenop de suiker
* Zet het deksel op de pot en laat het geheel minstens 1 een nacht trekken.
* Als de suiker is opgelost breng je het op een laag vuurtje aan de kook. Ongeveer 45 min. laten pruttelen, regelmatig roeren. Als het vruchtvlees van de citroen is losgekomen draai het vuur een beetje hoger en laat nog enkele minuten doorkoken.
* Meteen in propere potjes storten en ondersteboven laten afkoelen.
* Als je er zelf van wilt genieten, hou de confituur ver weg van kinderen.

*TIP: als je zelf geen tomaten kweekt, kan je bij je groenteboer vragen of hij er heeft of kan meebrengen van de tomatenkweker.

SMAKELIJK!