*Pluk de vlierbloesems van de takken, niet de blaadjes want die zijn giftig.
*Steek de bloesems in een grote bokaal en voeg water bij zodat ze goed onder staan. En sluit de bokaal goed af.
*Laat 2 dagen in de zon staan trekken.
*Haal de bloesems uit het water en knijp deze boven het water uit om de smaak zo goed mogelijk te bewaren.
*Zeef het water door en neteldoek
*Breng het water aan de kook.
*Voeg per liter water 1 kilo suiker toe.
*Laat minstens 10 minuten doorkoken
( ik moet toegeven dat ik zelden zoveel suiker toevoeg anders vind ik het te zoet en ik gebruik rietsuiker ipv. witte suiker.)
*Voeg nog 50 g citroenzuur toe of het sap van een halve citroen per liter water.
* Zodra het water stroperiger wordt, is hij klaar om heet in flessen te gieten.
De vlierbloesemsiroop is lekker om zo bij fris water te drinken of op ijsjes of bij bubbels!
Santé!
Dank je wel Else voor dit heerlijk receptje
BeantwoordenVerwijderen