zondag 14 januari 2018

ROKJE UIT PLASTRONS


Lang lang geleden toen Bart het leuk vond om gekke vintage kostuums te dragen, verzamelde hij ook de meest waanzinnigste plastrons in de typische bruin oranje tinten en vreemde patronen. ( Helaas heb ik er geen foto's van.) En ik geef toe dat ik er ook vaak voor hem heb meegenomen uit kringlopen en vintage klerenwinkeltjes.
Ondertussen lagen die plastrons al een tijdje in een doos, maar ik vond het natuurlijk zonde om ze zomaar weg te gooien en wilde er iets mee maken. Renée gaf me het idee om de plastrons aan elkaar te naaien en er een rokje van te maken. 
Zo gezegd zo gedaan! En het resultaat mag er wezen, een echt plastronrokje met een hoog punkgehalte!


DIY

Materiaal: *allerlei plastrons, de hoeveelheid is afhankelijk van de plastrons en de rokbreedte, maakt niet uit welke print of kleur als ze maar bij elkaar passen of juist niet...
* een blinde rits


*1: maak de plastron langs achter open met een tornmesje. 
*2: bepaal de lengte van de rok en knip de plastrons op die lengte  +1 cm extra voor de tailleboord.


*3: Leg de plastrons naast elkaar in een mooie volgorde. *4: Speld ze vast met de goede kant op elkaar in de plooi van de plastron.

*5: Naai de plastrons aan elkaar vast in de plooien van de plastrons. Maar laat er 2 open om de blinde rits in te zetten.*6: naai de blinde rits tussen de 2 plastrons en naai de plastrons verder toe. 
*7: naai met een blinde steek de plastrons terug aan de binnen zijde weer dicht.
*8: knip 2 smalle stukjes van de afgeknipte plastrons op maat om de boord te maken.


*9:  speld en naai de boord vast op de rok en je gekke plastronrokje is klaar! 
Als je ooit nog eens een uitnodiging van een feest krijgt, waar "Black-tie" als dresscode op vermeld staat, weet je wat je te doen staat! Geen opmerkingen:

Een reactie posten