dinsdag 7 februari 2017

HARTVERWARMENDE KUSSENTJES


De winkels en bakkers hangen ondertussen vol met glinsterende grote rode hartjes om ons eraan te doen denken dat het binnenkort weer Valentijn is. Gelukkig zijn we niet de personen die daar aan herinnert moeten worden, wij zien elkaar elke dag ontzettend graag

Met dit zelfgemaakt warme hart kun je laten zien (en voelen) hoeveel je om je geliefde of een vriend(in) geeft. Het hoeven niet altijd dure kado's te zijn om dat te laten blijken.

 DIY

MATERIAAL VOOR HET KUSSEN: 
*een zacht stofje voor de buitenkant van het hartje
Ik heb een te kleine wollen trui gebruikt, maar elk zacht stofje is goed.
* een katoenen stof voor de binnenkant van hartje
* een stukje biaislint.


MATERIAAL VOOR DE VULLING
 * er zijn verschillende opties om het kussen te vullen. Je kan hiervoor lijnzaad, gedroogde graantjes of rijst of kersenpitten gebruiken.
* evt etherische olie zoals lavendel of eucalyptus om enkele druppeltjes op de vulling te doen zodat het kussentje ook lekker ruikt!

1* Teken een mooi hartje
2* Knip het hartje 1X in de buitenstof en 2X in de katoenen stof.

 
3* De achterkant wordt in 2 delen geknipt, aangezien het katoenen kussen met vulling erin moet kunnen. Bepaal ongeveer de helft en voeg 3com extra toe aan beide zijden.

4* Speldt en naai de biais op beide delen. Dit om de randen te verstevigen en ineens netjes af te werken. Leg de goede kant van biais op de goede kant van de stof en stik vast in de plooi. Draai biais om op de binnenkant van de stof speld en naai vast. Op de foto zie je beide stappen. 

5* Leg beide zijden op elkaar zodat het terug het hartje vormt. Leg hiervoor het voorzijde van het hart eronder zodat de vorm mooi overeen komt en speldt en naai deze samen vast.

 

6* Speldt en naai de binnenkant maar laat een keergat open.

7* Vul het kussen tot het goed vol zit
TIP: Ik heb hiervoor het topje van de speen van een babyflesje afgeknipt, zodat het kussen gemakkelijker gevuld kan worden. Met een trechter lukt ook natuurlijk.


8* Naai het keergat toe (oppassen dat de vulling er niet uitvalt )


9* Steek het kussen in de microgolfoven voor 1 tot 1 1/2 minuten en steek het in de hoes. Kruip lekker in de zetel en geniet van dit hartverwarmend kussentje of geef het kado aan iemand die je warm hartje kan gebruiken!  
 
VOOR SONJA.... VOOR ALTIJD IN MIJN HART!!


* Je kan ook kleine hartjes maken die je kan gebruiken als handenwarmertjes. Renée heeft deze gemaakt uit overschotjes van jeans. Steek ze voor max 20sec in de microgolfoven en hebt instant warme handen of steek ze mee in je warme wanten of jaszakken. 

Warmte verzekerd! 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten