maandag 28 november 2016

VOEDERKASTJE VOOR EEKHOORNTJES


   Twee jaar geleden, op een zeer speciale paasdag, hebben wij de eer gehad om kennis te mogen maken met Erik De Eekhoorn. 
Terwijl we paaseitjes zochten in het bos, kwam Erik ons begroeten. 
  Hij was niet verlegen en wilde wel gezellig mee naar binnen komen om daar lekkere nootjes te eten en een beetje te drinken. Wij hebben op dat moment iemand van Natuurpunt gebeld om raad te vragen, Erik was een jongen van enkele maanden die zijn eerste stapjes in de wereld zette. Zijn ouders maakten zich klaar voor het 2e nest van het jaar dus moesten hij en zijn broertjes en zussen plaats maken in het nest.  De expert van Natuurpunt zei dat we hem vogelvoer en/of pinda's mochten geven en hem daarna weer vrijlaten in de natuur. Om Erik in de buurt te houden, konden we ook eten voorzien op een vaste plek.  Je kan natuurlijk gewoon een potje pinda's zetten, maar dan zijn de kauwen ermee weg voor er ook maar één eekhoorn in de buurt is geweest. Met dit voederhuisje kunnen enkel eekhoorns aan de nootjes en het is ook nog eens heel grappig om ze bezig te zien.


BOUWPLAN


  -Materiaal: Een paar planken (ik heb palettenhout gebruikt maar je kan net zo goed multiplex nemen), een stuk plexiglas, een scharnier, een klokhaakje en een handvol schroeven. Als optie kan je onderaan een haakje bevestigen om een vogelvoederkopje op te hangen. 
De afmetingen zijn indicatief, enkel de hoogte van het raam is belangrijk want anders kan de eekhoorn het deksel niet openen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten