maandag 7 november 2016

BRUSSEL


CITYTRIP BRUSSELVoor onze 5e huwelijksverjaardag boekte Else een babysit en een kamer in hotel Galia. Met een vaag idee waarheen, stapten we af in Brussel MIDI om even later op het Vossenplein te staan. 
Hotel Galia zit verstopt achter de gevel van een beetje groezelige pizzeria, maar eenmaal binnen stap je in een andere wereld. Mooi antiek winkelmeubilair en een hoop kitschkaders vullen een shabby-chic interieur. Na even wachten brengt de neef van Manuel ons naar een kleine gezellige kamer met zicht op het Vossenplein.De rest van de dag schuimen we het Vossenplein af op zoek naar schatten, passeren we de Blaesstraat waar er verschillende vintage kledingwinkeltjes te vinden zijn, flaneren we langs de mooie art-deco huizen en bezoeken antiekwinkels op de Zavel. De volgende ochtend ontdekken we de mooiste kant van het Galia. De ontbijtzaal is ingericht volgens het stramien van zoveel hippe koffiebars en café's maar dan vintage-vrij. Rustiek, landelijk en bombastisch gaan hand in hand en vormen een perfect huwelijk, op een paar misplaatste moderne elementen zit alles op de juiste plaats. Het ontbijt is wat je mag verwachten van een iets groter hotel, niets meer maar ook niets minder. 

Ontbijtbuffet Galia

Na het ontbijt trekken we natuurlijk weer naar het Vossenplein om verder de gekste rommel, leukste hoedjes, mooie handvatten, kaders en alles wat je maar kan bedenken te zoeken en te vinden. AANRADERS

* Het Vossenplein natuurlijk! De Vlooienmarkt van Brussel! Vanaf 8u tot 14u. Tegenwoordig voor 1/4 vintage en antiek aan veel te hoge prijzen maar afbieden is de boodschap. 

* Eetcafe 'Chaff', op het Vossenplein. Ze hebben daar de lekkerste café au lait op zijn Frans in een grote kom, s'avonds serveren ze lekkere orginele maaltijden en er heerst altijd een heel ontspannen sfeer. Op en rond het plein bevinden zich nog tal van andere gezellige restaurantjes en cafe's om te eten en te drinken.

Chaff

* Le Caducée. Vlakbij het Vossenplein. Een totaal geflipt winkeltje waar een vriendenclubje van s'morgensvroeg wijn zit te drinken en sigaren te roken. 
Er valt niet echt iets te kopen, maar toch even binnenspringen om de gekke sfeer te ruiken. Vooral het centaur skelet is de moeite waard.


 Le Caducée

* l'Ornithorynque. Op het Vossenplein. Een zeer moeilijk te omschrijven winkeltje, ze verkopen alles wat gek, oud en vreemd is. Van tinnen soldaatjes tot fossielen en alles wat je daar tussen kunt plaatsen. Net zoals op het Vossenplein kun je ook hier over de prijs onderhandelen. 

 l'Ornithorynque

AFRADER 

* Stef antiek. In de Blaesstraat. Ik kan me vergissen maar het lijkt alsof daar de laatste 5 jaar niet veel is veranderd, behalve dan de prijzen en hun aanbod aan Aziatisch namaak antiek is gegroeid.

 Stef Antiek

In tegenstelling tot de beweringen van mr. Trump is Brussel nog steeds een mooie bruisende stad. Haar musea, winkels, restaurantjes en mensen zijn nog steeds 100% authentiek. Achter elke hoek valt er wel iets te ontdekken of je nu van nieuw, oud of vreemd houdt. Laat zien dat je ook om onze hoofdstad geeft met je eigen Brussels sprout. sprouttobebrussels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten