woensdag 17 mei 2017

KWIK, KWEK & KWAK
Ongeveer één maand geleden hoorden we ontzettend veel kabaal en geritsel in onze dakgoot. We dachten aan een steenmarter of dikke rat, want die zitten hier ook. Maar het was Katrien De eend, die er een gezellig nestje aan het maken was van takjes & blaadjes, op de afvoerbuis van de dakgoot. Iemand van de dienst voor vogelbescherming raadde ons aan de eieren te verplaatsen, omdat het nest de dakgoot zou verstoppen met mogelijke schade tot gevolg. Zelf uitbroeden was volgens hun geen optie want dat zou onethisch zijn, dat het verplaatsen weinig kans op slagen had was volgens hun dan weer geen probleem. We besloten dan maar onze gasten in de dakgoot te houden.


Drie vuilgroene eitjes werden wekenlang beschermd tegen weer en wind.En na ongeveer 28 dagen kwamen Kwik, Kwek en Kwak tevoorschijn.


Een dag nadat ze uit hun ei kropen, verliet Katrien het nest.
Vanuit de gracht kwaakte ze haar kroost toe haar te volgen. De kleine pootjes kregen echter geen grip op het gladde zink dus moesten we een handje toesteken. Een voor één brachten we ze naar beneden waar ze al snel in formatie achter hun moeder aanzwommen.


KWEK


Na een paar oefenrondjes kozen ze het ruime sop, het avontuur en de wijde wereld tegemoet. 

Met dank aan Kris V. van Natuurpunt voor de goede raad en tips.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten