vrijdag 23 mei 2025

Homemade Saliewijn


 


SALIEWIJN

Het is niet alleen maar ontzettend lekker, maar het heeft ook nog enkele positieve medicinale werkingen.  Zo is salie goed bij keelpijn, slapeloosheid en krampen, maar er zijn nog tal van anderen zaken waar salie goed voor is en waarbij je het kan gebruiken in de keuken. Ik verwijs jullie graag door naar het net voor meer informatie over salie.

Ik ga het hebben over saliewijn. Een van mijn favoriete wijnen om s'avonds een glaasje van te drinken en het helpt inderdaad heel goed voor een goede nachtrust. 

Het is heel simpel om te maken:

 

Voor 3 liter (omdat ik nu eenmaal zo'n grote bokaal heb) neem je een grote portie salieblaadjes zonder de takjes.  Maak ze proper door ze even onder koud water af te spoelen, zodat er geen zand of beestjes opzitten.

Steek de blaadjes in de bokaal. Giet er vervolgens je droge witte wijn op. Chardonnay en salie zijn een goede combinatie, vind ik.

Laat de wijn en salie minstens 8 dagen goed trekken. Liefst op een donkere plek. Als je de smaak intenser wil dan kan je het nog wat langer laten staan.  Vervolgens zeef je de salie uit de wijn. Giet de wijn in afsluitbare flessen en zet het in de ijskast. Voor een zachtere zoete smaak, kan je er nog wat honing aan toevoegen.

                                                                       En genieten maar! 


 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten